torsdag 21 april 2011

:)

Hej Anelia !

jag bara undrade hur du typ var när du typ gick i 6:an-7:an? var du typ ensam ibland och kändes de ibland som att inte någon brydde sig om dig ? typ att dina vänner lämnade dig eller något ? eller tyckte du livet var trist när du var 12-13 år ?eller tyckte du de var kul att gå i skolan o sånt ? :)

just nu suger mitt liv för mina vänner har typ "lämnat" mig,jag har inte ens gjort dem nått ? och jag är typ helt själv i skolan och min bästakompis är med en annan hela tiden nu och skiter fullständigt i mig.så skoldagarna bara går,såjävla tråkiga ! :OJag är 12 men fyller 13 om en månad o vettefan va jag ska göra..jag går fan under ! ;(


Förlåt men jag vet inte vad jag ska göra ? :(
Aja,du är bäst och du får mig alltid på bra humööör :DDDD
Men har du något tips jag kanske kan göra ? inte för att du kanske är expert på sånt men aa..<3

Anelia svarar:
Hejhejhej!
Jag känner grymt mycket igen mig i det du skriver. När jag var i samma ålder som dig så umgicks jag med ungefär alla tjejerna i min klass. Jag vet inte om det är så nu förtiden, men då jag gick i skolan så fanns det grupper. Dom coola, töntarna, dom snälla osv. Jag var en av dom i den "coola" gruppen i min klass ett tag. Du vet dom som smygröker på rasterna, kommer för sent, pratar skit på lektionerna osv. I varje grupp så finns det en ledare som alla lyssnar på. Som en varg grupp ungefär. Känner du igen dig? I vilket fall så vi säger att ledaren heter Linda. Linda är den som bestämmer vad man ska göra på rasterna, vilka som får vara med i gruppen, vilken som ska kickas ut, vem man ska mobba, vad man får ha på sig och inte osv. Om Linda bråkar med någon i gruppen så vänder hon hela gruppen mot den personen. Det är så det oftast är och kommer nog alltid att vara.

I din ålder så är det ganska så svårt att hitta en vän man kan lita på. Oftast så sviker alla. Tro mig jag vet. Jag vet inte hur många gånger jag blev "kickad ifrån gruppen" och sen fick jag toffla för att komma in igen. När jag gick i 4an t.ex så ringde "ledaren" min pojkvän och berättade att jag ville göra slut. Sen ringde han upp mig och berättade vad hon sa och jag sa förstås att det inte var sant. Sedan gjorde hon så igen, och då blev han less och gjorde slut med mig istället. Då jag berättade det för henne fick jag tillbaka "äh.. ni passade inte tillsammans ändå. Jag gjorde dig en tjänst." En gång ringde hon mig och sa massa dumma saker till mig, för att en halvtimme senare ringa upp och säga "jag fick en 10a för att säga det där". Jag blev förstås jätte ledsen men jag tog alltid tillbaka dom som gjorde så mot mig eftersom jag var en..ja..liten mes som inte vågade säga ifrån.

Och en gång tog dom mina skor, kastade ner dom i toaletten och spolade. Dom tog min jacka och gick långt in i skogen och slängde den där. Drog ner mina byxor+trosor framför killarna för att visa att jag inte hade hår på fittan som alla andra hade, drog upp min tröja och då jag sa sluta så sa dom "äh, du har ändå inget att visa" (jag var väldigt sen i puberteten).  Ja, dom var förjävliga som sagt. Och den frågan jag har i mitt huvud är "varför i helvete sa jag inte ifrån?" - jo för att jag var så jävla rädd att behöva gå ensam i skolan. Och jag var inte den enda som var utsatt av ledaren, utan alla blev det.

I 8an-9an började jag umgås mycket med två andra tjejer i min klass. Vi hade hur roligt som helst, dömde ingen och var aldrig taskiga mot varandra. Det gäller bara att hitta dom där personerna :) Du ska ej behöva må dåligt för att gå i skolan. Eller behöva ta emot skit ifrån dina kompisar, för dom är inga riktiga kompisar. Nästan alla är jävliga i din ålder. Vissa växer upp snabbare än andra. Som sagt så gäller det bara att hitta gulklimparna i din skola :) Mina tips till dig är dom tips jag skulle vilja ge mig själv i min ålder om det gick.
1. Säg ifrån!
2. Gå fram till dina s.k vänner och fråga rätt ut vad du har gjort dom och varför dom behandlar dig på det sättet.
3. Stå på dig!
4. Leta efter guldklimparna och behandla dom som du själv vill bli behandlad :)

5 kommentarer:

 1. Du är en förebild Anelia! Så bra skrivet! Tro nästan alla har varit med om liknade när dom var i den åldern. I vilket fall känner jag igen mig jag med, även fast det var länge sedan jag gick i mellanstadiet.

  Fortsätt med det du gör för du är grym på det! Kram

  SvaraRadera
 2. Man får inte ta livet på för stort allvar när man är 13 heller, det gjorde då inte jag på något sätt :p

  SvaraRadera
 3. väldigt bra skrivet! jag känner också igen mig i detta. det var dom coola, dom snälla och töntarna. vi var till och med tvugna att få hjälp lärare eftersom att det var så dålig stämning mellan brudarna i klassen. och nu så förstår man hur löjligt det egentligen var!

  ps, älskar din blogg, kram!

  SvaraRadera
 4. Hejhej! Tänkte bara säga att du skriver så grymt bra! Fortsätt med det!

  Jag kan säga att jag är en tjej som snart fyller 15 år, alltså det spelar liksom ingen roll hur gammmmal man är, för jag känner precis igen mig, i vissa saker du skriver.

  Helt klart en grym blogg! love it.
  / amme

  SvaraRadera
 5. Du är så himla fin och du verkar vara en jätte cool tjej men samtidigt väldigt mysig och snäll, det är vad jag tycker!
  Jag visste inte om det där sakerna du berättade så jag tror alla fick se en ny sida av dig, och många kan nog känna igen sig i det du skriver..din blogg är en av de bästa, jag har läst den i ett tag nu, och du är inte som de andra bloggarna, och nu tänker jag på kissie och kenza och dom andra fjollorna, haha. Det är Så coolt att din blogg blivit rätt så känd, för det har den väl? eller, ja det tycker jag haha
  Okej nu ska jag inte skriva någe mer, hejsåsvejs!
  :)
  kram

  SvaraRadera

Jag accepterar INTE spammkommentarer, kommentarer fulla med länkar eller något som anses stötande mot mig eller mina nära. Men däremot är ni väldigt välkomna med att skriva positiva saker :) MAKE LOVE NOT WAR! hihi